miercuri, 21 ianuarie 2009

Poveste de Crăciun

Sosirea
de Max Lucado
Dumnezeu a intrat în lume ca prunc.
De-ar privi cineva întâmplător de dimineaţă la staulul de oi de la marginea Betleemului, ce ciudată scenă ar vedea. Staulul pute ca toate grajdurile. Duhoarea de urină, bălegar şi oaie răspândesc o putoare caustică în aer. Podeaua de pământ este tare, fânul este puţin. Peste tot sunt păianjeni agăţaţi de tavan şi un şoarece o zbugheşte pe podeaua murdară. Mai umil loc de a se naşte nu poate exista.
Afară, mai la o parte, stă un grup de ciobani. Ei stau în linişte pe jos; probabil derutaţi, probabil în evlavie, fără îndoială în uimire. Veghea lor de noapte a fost întreruptă de o explozie de lumină din cer şi o simfonie de îngeri. Dumnezeu se duce la cei care au timp să-l audă, aşa că în noaptea asta senină el a mers la nişte simpli păstori.
Lângă tânăra mama stă tatăl obosit. Dacă este cineva care clipoceşte, el este acela. El nu-şi mai poate aminti când a şezut jos ultima data. Şi acum când emoţiile s-au mai diminuat un pic, acum că Maria şi copilul sunt la adăpost, el s-a lipit de peretele staulului şi simte cum pleoapele i se îngreunează. El încă nu a reuşit să le înţeleagă pe toate. Misterul evenimentului îl derutează. Dar nu are putere să caute răspuns la aceste întrebări acum. Important este faptul că copilul este bine şi că Maria este în siguranţă. În momentul când somnul îl cuprinde, el îşi aminteşte numele pe care îngerul i-a spus să-l folosească ... Isus. "Il vom numi Isus."
Maria este trează de-a binelea. Vai, cât de tânără arată! Capul ei se odihneşte pe pielea moale de pe şaua lui Iosif. Durerea a fost eclipsată de mirare. Ea se uită la faţa copilului. Fiul ei. Domnul ei. Maiestatea sa. În acest moment istoric, unica fiinţa umană care înţelege cel mai bine cine este Dumnezeu şi ce face el este o adolescentă într-un staul puturos. Ea nu-şi poate lua ochii de pe el. Cumva Maria ştie că îl ţine în braţe pe Dumnezeu. Deci, asta este el. Ea îşi aminteşte de cuvintele îngerului. "Împărăţia lui nu se va termina niciodată." (Luca 1:33).
Arată a orice altceva, numai nu a rege. Faţa lui este zbârcită şi roşie. Plânsetul lui, deşi puternic şi sănătos, este în continuare plânsetul neajutorat şi pătrunzător al unui copil. Si el este absolut dependent de Maria pentru bunăstarea lui. Maiestate în mijlocul pământescului. Sfinţenie în mizerie de ovine, bălegar de grajd şi sudoare. Divinitate care intră în lume pe podeaua unui staul, din pântecele unei adolescente şi în prezenţa unui dulgher. Ea atinge fata micuţului Dumnezeu. Cât de lungă a fost călătoria ta! Acest copil a văzut întregul univers. Aceste cârpe care-i ţin cald sunt mantia eternităţii. Camera tronului său de aur a fost abandonată în favoarea unui staul de oi murdar. Şi îngerii cu binecuvântări au fost înlocuiţi cu păstorii blajini, dar sălbătăciţi.
În acelaşi timp, oraşul bâzâie, ocupat. Vânzătorii nu ştiu că Dumnezeu le-a vizitat planeta. Stăpânul hanului n-ar fi crezut niciodată că el tocmai l-a trimis pe Dumnezeu în frig. Şi oamenii ar râde de oricine le-ar spune că Mesia este la marginea satului lor, în braţele unei adolescente. Toţi aceştia au fost pur şi simplu prea ocupaţi să se gândească la această posibilitate. Aceia care au ratat sosirea Maiestăţii Sale în acea noapte au ratat-o nu pentru că făceau ceva rău sau din răutate; nu, ei au ratat-o pentru că pur şi simplu nu căutau să vadă. Puţine s-au schimbat în ultimele două mii de ani, nu?

joi, 8 ianuarie 2009

Urări de Crăciun



Dragi prieteni,

Fie ca acest timp de Crăciun să fie plin de pace, dragoste şi prosperitate!MCC din toată lumea le doreşte fraţilor şi surorilor noştri care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi, un sezon plin de minuni şi încântare.
Un prunc născut cu mult timp în urmă, învelit în scutece şi culcat într-o iesle a adus un mesaj de speranţă şi promisiunea libertăţii.
Eu vă doresc sărbători fericite alături de familie şi prieteni!

Noi ne angajăm să continuăm lucrul nostru pentru pace şi libertate, care au fost prezise cu mult timp în urmă, împreună cu naşterea lui Isus. Florin, Jason şi eu dorim în mod special să le urăm un Crăciun fericit prietenilor noştri din Republica Moldova, România şi Ucraina.

Dumnezeu să vă binecuvânteze,
Diane Fisher,
Episcop Metropolitan Community Churches